Klientka Domova sv. Aloise oslavila 90. narozeniny
27. září 2023 Aktuality

Klientka Domova sv. Aloise oslavila 90. narozeniny

Paní Věra Kolářová z Domova sv. Aloise oslavila 25. září krásné životní jubileum – 90. narozeniny. Slavit s ní přišla nejen její milující vnučka, rodina a tým Domova, ale slavnostní ráz celé oslavě dodala také osobní oficiální gratulace ÚMO4, za přítomnosti místostarosty Václava Berana a pracovnice Odboru vnějších vztahů, kultury a propagace, Veroniky Nové.  

Devadesátiny vykouzlily úsměv na tváři milé klientce Domova i všem jeho zaměstnancům, protože optimismus paní Kolářové a její obdivuhodná pokora ke stáří a životu samotnému jsou úžasné.

Když do života Věry Kolářové před lety vstoupila nemoc a paměťové problémy, celá rodina se musela semknout a udělat maximum pro spokojený život všech. „Paní Věra u nás žije téměř čtyři roky, ale podpora rodiny přichází i nadále každý den,“ chválí vedoucí Domova Lenka Dejmková. „Jejich návštěvy, předčítání, společný poslech hudby, procházky i vzpomínání nad fotkami a dobrým zákuskem jsou skvělé. Členové rodiny jsou pro nás přímo partnerskými pečujícími. Nepolevují a stále pobízejí babičku a prababičku k maximálním výkonům a dobré náladě,“ dodává Lenka Dejmková.

I v době pandemie vždy rodina se seniorkou našli cestu, jak se vidět a slyšet, ať už virtuálně nebo na procházce. „Důvěra a upřímná spolupráce mezi námi, paní Kolářovou a jejími blízkými je v tomto případě velice přínosná právě pro blaho klientky. Je nám ctí,“ děkuje vedoucí Domova sv. Aloise. „A mimochodem, ten medový dort prý všem moc chutnal,“ usmívá se Lenka Dejmková.

20230925_110335          20230925_141055

Autorky článku: Milena Sojková a Lenka Dejmková