I v lednu vzpomínáme na Vánoce…
19. ledna 2023 Aktuality

I v lednu vzpomínáme na Vánoce…

V lednu se hojně rekapituluje, počítá, bilancuje a za Domov sv. Aloise vzpomíná a děkuje. Rádi bychom se s vámi podělili o jeden z mnoha krásných zážitků z loňského roku. 

Jednoho dne nám byly doručeny dárky od dobrovolných hasičů z Plzně – Koterova, díky kterým jsme mohli být nejen na Štědrý den obklopeni výrobky od dětí ze Sboru dobrovolných hasičů v Plzni – Koterově. V tomto kroužku připravují své nástupce dospělí dobrovolní hasiči. Snaží se u dětí probudit či podpořit sociální cítění, smysl pro solidaritu a potřebu pomoci v nouzi, nemoci apod. Díky nim se letos stali dominantou našich společných prostor dva andělé strážní, které každý obdivuje a vlastně ani neplánujeme se s nimi rozloučit, ač se vánoční výzdoba pozvolna uklízí. Každý klient mohl být obdarován přímo na Štědrý den ručně vyrobenými dárky, se kterými si děti daly jistě plno práce, preciznost byla patrná.

Bylo velmi milé, že děti pamatovaly nejen na klienty našeho Domova, ale i na personál. Svátky bývají prostorem pro hlubší hovory s klienty, jejich rodinnými příslušníky a jejich blízkými, a ne všechna témata jsou lehká a jednoduchá z důvodu onemocnění, které klienty potkalo. Když vám však jen tak někdo vyrobí a dá krásný svícen, ozdobu nebo medovou svíčku, to je potom radost a motivace do dalších dní celému týmu.

Děkujeme vám do Koterova, za malé – velké radosti a slibujeme, že budeme pamatovat na řádné dodržování pravidel při manipulaci s ohněm!

Edukace dětí a mládeže, mezigenerační propojení, vedení k dobrovolné činnosti a pomoci nemocným a potřebným je od koterovských hasičů příkladná pro nás všechny.

Mějte úspěšný celý rok 2023, v duchu péče o sebe a své blízké i vzdálenější…

Za Domov sv. Aloise, Lenka Dejmková, vedoucí domova

Mgr. Lenka Dejmková

vedoucí Domova sv. Aloise
Tel.: 377 310 411 E-mail: 7.AuRW8_5fxy.Z4WHfpr6W7%WkvDRW7r