Domov sv. Aloise se zapojí do akce DNY PAMĚTI, součástí bude Den otevřených dveří
18. srpna 2023 Aktuality

Domov sv. Aloise se zapojí do akce DNY PAMĚTI, součástí bude Den otevřených dveří

DNY PAMĚTI 2023 je projekt na podporu včasného záchytu poruch paměti. Během této akce proběhne informační kampaň věnující se problematice Alzheimerovy choroby nebo jiného typu demence. Tato tradiční celonárodní akce České alzheimerovské společnosti se letos bude konat ve dnech 11. až 24. září.

Městská charita Plzeň je v roli kontaktního místa jednou z prvních poboček této společnosti. Věnuje se aktivně pomoci lidem postiženým touto velice deprimující chorobou, v terénu i ve specializovaném Domově sv. Aloise v Hradišťské ulici, kde mj. provozujeme i poradnu. Můžeme Vám nabídnout i mnoho písemných materiálů se základními informacemi, radami i kontakty.

Abyste si mohli udělat lepší představu o tom, jak zde péče probíhá, zveme Vás na pondělí 18. září 2023, kdy máme Den otevřených dveří a zároveň máte i možnost zúčastnit se pravidelné mše svaté v kapli domova od 14.45 hod.

Alzheimerova nemoc a jiné typy demence narušují výkon mozku a způsobují pokles myšlení, paměti i úsudku. Při včasném zahájení odborné pomoci a léčby je ale možné výrazně zbrzdit postup rozvoje syndromu demence, a tak zlepšit kvalitu života. Péče o takto nemocného je velice náročná a ovlivňuje významně nejen pečující osoby, ale i chod celé rodiny.

V Plzni bude již tradičně v této době organizována i veřejná sbírka na různých místech ve prospěch pomoci pacientům, trpícím touto chorobou.

95 % vybraných prostředků se vrací adresně přímo pro naši pobočku, tj. do Domova sv. Aloise. Vloni, i přes velmi omezené možnosti kvůli pandemii, to byla částka 17 787 Kč. Tyto peníze byly investovány do kompletní revitalizace a úpravy zahrady tak, aby mohla být za příznivého počasí více využívána pro rekreační posezení klientů a kulturní nebo společenské venkovní akce. Mnohokrát děkujeme za Vaši štědrost.

                                                                                                                                                                             Anna Srbová

 

Anna Srbová

koordinátorka dobrovolné pomoci, pastorační asistentka
Tel.: 377 220 470 E-mail: WgAkOch8-onjGKc93ikmYZhaa8kmb